Top

Hallå alla sommarglada – Ruta här!

 

Då var det dags för mig att skriva ett passande blogginlägg nu när sommaren är kommen och skämmer bort oss med magisk sol, strand och semestersäsong. 

 

Under sommaren har jag märkt av hudförändringar själv – så jag vill idag därför prata om hur dina hudvårdsrutiner bör ändras med värmen och samtidigt besvara frågan som dyker upp lika ofta som det svenska spontan-regnet: Vilka hudvårdsprodukter ska användas vid denna årstid och vad ska jag vara uppmärksam på? 

 

Jag skapade en lista, en sommarguide rättare sagt, för sommaren där 5 olika produkter dansar lika glatt på din hy som små grodorna runt midsommarstången. Använd denna sommarguide som din personliga hudvårdsbibel för att uppnå GLOW och fin klar hy under sommartider.

 

Är du redo? Här kommer din personliga hudvårdsbibel för sommaren.

 

 

1. Ansiktsmasker och Peelingar

Huden behöver vårdas året runt, men under sommar och vinter är det extra viktigt. Mitt första tips är att använda dig utav olika ansiktsmasker som hjälper till att nära huden med vitaminer och användbara ämnen som hjälper huden skydda sig mot yttre miljöfaktorer. Peelingar är det förberedande steget där du skrubbar bort onödiga döda hudceller, överskott av talg (fett) och förbereder ansiktet för en jämn solbränna. Detta låter som mycket jobb och meck – tänker du kanske nu!

Är du lat? Eller har du inte jättemycket tid över till att utföra dessa två steg regelbundet? Jag kan själv känna att jag hamnar i kategori nummer två ibland med allt arbete jag behöver utföra. Så, om du känner igen dig så kommer du tacka mig för detta tips: MANILLAs snabba produkt, vår ansiktspeeling & mask, en 2-in-1 produkt som hjälper dig utföra dessa två steg samtidigt med sina två huvudfunktioner. Denna smidiga produkt rengör fet hy, tilltäppta porer och återfuktar huden grymt bra. Tänk på att om du vill ha en jämn och len solbränna så är en skrubb nödvändig, du bör alltså inte skippa detta steg. 

 

2.SERUM

Spegel, spegel på väggen där. Säg mig vem som vackrast i landet är…

Vill du veta en hemlighet? Det magiska tricket för en vacker hy är regelbunden återfuktning. För att se bilden du gillar i spegeln, måste du dricka rikligt med vatten och fylla kroppen med fukt inifrån. Men fukt från insidan räcker inte – utsidan spelar roll (ytligt nog)! För att uppnå fukt från utsidan och hjälpa din hy återhämta sig på riktigt, behöver du applicera serum. 

 

Våra mest populära sommarprodukter är Hyaluronsyra serum och Kollagen Superfood Serum från vår älskade serie NUDITUM. Dessa mirakelprodukter återfuktar hyn perfekt samtidigt som de fyller i rynkor och ger huden volym. Under sommartid kan dessa produkter även lösa andra problem som till exempelvis milda skador av solbränna, huduttorkning och pigmentfläckar. Serum fungerar alltså inte bara som en vardaglig fuktighetsbevarare utan även som en intensiv, snabb hjälp för huden. Mirakel, det var ordet.

 

3.ANSIKTSVATTEN

Vi alla vet förmodligen att ansiktsvatten är en oerhört viktig produkt som inte får glömmas bort, då den spelar en viktig roll i att återställa hudens pH värde och effektivisera upptagningen av andra produkter. Visste du inte detta, så har du nu lärt dig något nytt. Underskatta aldrig någonsin ansiktsvatten! Ja, namnet lurar, men faktum är att ansiktsvatten gör så mycket mer än man tror. Hade vi fått döpa om ansiktsvatten så hade vi kallat den för ‘’produkten som aldrig får glömmas bort’’. Utöver dessa två funktioner, så fungerar ansiktsvatten även som en uppfräschande face mist under sommartid. Den vitaliserar din hy efter du solat, skapar och bibehåller fukt samtidigt som den tonar & coolar ner värmepåverkad hud. 

 

Jag, läkare Ruta Merkyte, rekommenderar starkt att du testar på ansiktsvatten från Manillas serie NUDITUM med lavendelextrakt. Är din hy något torrare rekommenderar jag vårt ansiktsvatten från serie SILENTIUM, med calendulaextrakt och romerskt kamomillvatten, som lugnar huden. Jag garanterar att ansiktsvattnet blir din nya sommarkompis som följer med dig överallt. Inte bara i badrummet, utan även i handväskan, hela tiden, alla dagar, dygnet runt. Låt mig påminna dig om att ansiktsvatten i en hudvårdsrutin är det andra nödvändiga steget efter din rengöring, följt av serum och slutligen applicering av kräm. Följer du dessa steg – då är du kittad!

Post a Comment

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.